Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Nov.2015, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U ponedeljak sastanak ministara evrozone o Grčkoj

Grčka će verovatno morati još da čeka na pomoć od dve milijarde evra koju su joj obećali kreditori u zamenu za reforme, jer i dalje postoje značajne nesuglasice o tom pitanju o kojem će se raspravljati na sastanku Evrogrupe sutra u Briselu, ocenila je u nedelju agencija Frans pres.

"Ne verujem da će u ponedeljak biti odobrena obećana dodatna suma, jer zavisi od sprovođenja prve serije reformi koje su često i najbolnije", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << izjavili su izvori u Briselu.

Taj iznos je trebalo da bude isplaćen u oktobru, pre naredne pomoći krajem godine od jedne milijarde evra, u okviru plana ukupne pomoći od oko 85 milijardi evra.

Ministri finansija evrozone (Evrogrupa) održaće sutra mesečni sastanak u Briselu na čijem će dnevnom redu biti Grčka.

Grčka je u julu potpisala sporazum sa svojim poveriocima - Evropskom unijom (EU) i Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), o trećem paketu finansijske pomoći vredne oko 85 milijardi evra na period od tri godine.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grci razočarani, na redu najbolnije

Izvor: B92, 08.Nov.2015

Grčka će verovatno morati još da čeka na pomoć od dve milijarde evra koju su joj obećali kreditori u zamenu za reforme, jer i dalje postoje značajne nesuglasice.."Ne verujem da će u ponedeljak biti odobrena obećana dodatna suma, jer zavisi od sprovođenja prve serije reformi koje su često i...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.