Izvor: Southeast European Times, 18.Dec.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U grčkoj planirani novi studentski protesti i štrajkovi

18/12/2008

ATINA, Grčka -- U Atini su u četvrtak (18. decembra) ponovo izbili sukobi kada su studenti tražili pravdu u vezi sa ubistvom 15-godišnjeg Aleksandrosa Grigoropulosa koga je 6. decembra ubio jedan policajac. Oko 10.000 demonstranata okupilo se ispred parlamenta. Demonstranti su bacali molotovljeve koktele na policiju koja je reagovala upotrebivši suzavac.

Oko 600 škola i fakulteta širom zemlje >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << i dalje je zaposednuto od strane studenata, još od tog incidenta koji se odigrao 6. decembra. Mladi koji se nalaze u Atinskoj politehničkoj školi zapalili su novinski kiosk, saopštila je policija. U gradu Joanina na severozapadu zemlje oko 50 mladih preuzelo je gradsku skupštinu na nekoliko sati.

Grčki sindikati pridružili su se velikim studentskim protestima pozivajući na štrajkove i demonstracije u četvrtak i petak, u znak protesta protiv vladine ekonomske politike i odredbi budžeta za 2009. godinu. Svi letovi iz Atine satima su bili obustavljeni u četvrtak, jer su kontrolori letenja bili u štrajku. (Katimerini, AFP, BBC, Juronjuz - 18/12/08; ANA-MPA, SKAI - 17/12/08)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.