U Grčkoj zaplenjena jedna tona kokaina, osam osoba uhapšeno

Izvor: B92, 25.Jan.2020, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Grčkoj zaplenjena jedna tona kokaina, osam osoba uhapšeno

Grčka policija saopštila je da je zaplenila 1.180 kilograma kokaina.

Kao i da je uhapsila osam stranaca osumnjičenih da pripadaju kriminalnoj organizaciji koja je drogu sa Kariba prevozila prema Evropi i severnoj Africi.

Policija je zaplenila drogu u petak u luci Astakos, na zapadu Grčke u stanu gde žive dva strana državljanina, od 23 i 35 godina. Droga je bila rasporođena u 1.040 paketa.

U okviru te istrage su pretreseni stanovi u Atini >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gde je uhapšeno šest osoba, takođe strani državljani, a čiji identitet i nacionalnost nisu saopšteni.

U jednom stanu u Atini pronađeno je oružje kao i municija.

Policijske operacije u Grčkoj sprovedene su posle šest meseci istrage grčkih vlasti u saradnji sa američkom ambasadom u Atini i vlastima u Albaniji i Španiji.

Članovi te kriminalne grupe identifikovani su u Španiji i drugim balkanskim zemaljama.

Grčke vlasti traže još devet osoba, članova te kriminalne organizacije koja je nezakonito stekla više od 50 miliona evra.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.