U Grčkoj sutra parlamentarni izbori

Izvor: Beta, 20.Maj.2023, 22:04

U Grčkoj sutra parlamentarni izbori

Parlamentarni izbori biće održani sutra u Grčkoj, a glasači biraju 300 poslanika na mandat od četiri godine.Oslabljen skandalom prisluškivanja u kojem je učestvovalo nekoliko javnih i političkih ličnosti, premijer i lider deničarske Nove demokratije Kirjakos Micotakis suočava se sa opozicijom kojom dominiraju partija Siriza Aleksisa Ciprasa, nekadašnjeg premijera, i PASOK (Pokret za promenu) Nikosa Andrulakisa, prenela je agencija Frans pres.Pravo glasa ima 9,8 miliona Grka koji će birati poslanike jednodomnog parlamenta, prenela je agencija AP i dodala da je smanjena starosna granica za glasanje na 17 godina.Širom zemlje će biti 22.000 biračkih mesta koja treba da budu otvorena od biće otvorena u 7.00 do 19.00.Grčko Ministarstvo unutrašnjih poslova procenilo je da bi do 22.00 trebalo da bude prebrojano oko 80 odsto glasova.Prema procenama Frans presa, ne očekuje se da će jedna stranka osvojiti više od 50 odsto glasova da sama formira vladuMicotakis raspisao je 28. marta parlamentarne izbore posle železničke nesreće zbog koje je opala dugogodišnja podrška njegovoj vladajućoj partiji.U sudaru dva voza 28. februara poginulo je 57 osoba, što je izazvalo nezadovoljstvo javnosti i proteste.
Pogledaj vesti o: Grčka,   Izbori

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Parlamentarni izbori u Grčkoj, šta pokazuju istraživanja

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Maj.2023

ATINA - U Grčkoj će sutra biti održani parlamentarni izbori, a istraživanja javnog mnjenja pokazuju da je konzervativna Nova demokratija premijera Kirijakosa Micotakisa oko šest procenata ispred ljevičarske stranke Siriza bivšeg premijera Aleksisa Ciprasa.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Sutra parlamentarni izbori u Grčkoj

Izvor: B92, 20.Maj.2023

Parlamentarni izbori biće održani sutra u Grčkoj, a glasači biraju 300 poslanika na mandat od četiri godine...Oslabljen skandalom prisluškivanja u kojem je učestvovalo nekoliko javnih i političkih ličnosti, premijer i lider deničarske Nove demokratije Kirjakos Micotakis suočava se sa opozicijom...

Nastavak na B92...

Izbori u Grčkoj: Posle 40% prebrojanih glasova, Nova demokratija vodi sa 41%

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Maj.2023, 08:54

Premijer Grčke Kirjakos Micotakis i njegova konzervativna partija Nova demokratija imaju blagu prednost nakon nepotpunih zvaničnih rezultata parlamentarnih izbora održanih danas, preneo je AP.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.