U Grčkoj počeo generalni štrajk

Izvor: RTS, 24.Sep.2019, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Grčkoj počeo generalni štrajk

U Grčkoj su brodovi ostali u lukama, a gradski prevoz i vozovi su vozili po redukovanom redu vožnje zbog današnjeg, prvog generalnog štrajka koji je organizovan u ovoj zemlji od izbora nove konzervativne vlade u julu.
Nova vlada premijera Kirjakosa Micotakisa došla je na vlast obećanjima da će ubrzati investicije i podstaći rast u zemlji u kojoj se ekonomska proizvodnja smanjila za četvrtinu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tokom višegodišnje finansijske krize, podseća Rojters.

Štrajk, kao što navode iz grčkih sindikata, predstavlja odgovor na plan grčke vlade da usvoji zakon koji sadrži izmene u zakonu za sindikate, za kolektivne dogovore i zdravstveno osiguranje, te istovremeno zahtevaju povećanje plata i penzija, stalna zapošljavanja i zaustavljanje privatizacija.
Sindikati koji su pozvali na štrajk kažu da bi promene koje administracija pokušava da uvede onemogućile pravo na štrajk.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Grčkoj počeo generalni štrajk

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2019

U Grčkoj su brodovi ostali u lukama, a gradski prevoz i vozovi su vozili po redukovanom redu vožnje zbog današnjeg, prvog generalnog štrajka koji je organizovan u ovoj zemlji od izbora nove konzervativne vlade u julu...Nova vlada premijera Kirjakosa Micotakisa došla je na vlast obećanjima da će...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.