U Grčkoj miran protest imigranata

Izvor: Beta, 21.Nov.2015, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Grčkoj miran protest imigranata

Oko 1.300 imigranata danas je održalo miran protest u grčkom mestu Idomeni, na granici sa Makedonijom, zbog odluke makedonskih vlasti da ne puštaju u zemlju izbeglice koje ne dolaze iz ratom zahvaćenih država, kao što su Sirija, Avganstan i Irak.Većina učesnika demonstracija bila je iz Maroka, Alžira, Tunisa, Libije, Libana, Pakistana, Bangladeša i Kongoa. Zahtev demonstranata, koji su uzvikivali parole kao što su "Sloboda", " Nismo teroristi" i "Ne vraćamo se nazad" jeste da ih makedonske vlasti puste da predju granicu.  Izvestan broj demonstranata stupio je i u štrajk gladju.
Pogledaj vesti o: Grčka,   Štrajk

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Makedonija: Protest migranata

Izvor: Akter, 21.Nov.2015

Oko 1.300 migranata je danas u grčkom gradu Idomeni protestovalo zbog odluke makedonskih vlasti da ne dozvole ulazak u zemlju migranata koji ne potiču iz ratnih zona kao što su Sirija, Avganistan i Irak..Većina učesnika protesta je iz Maroka, ali ih ima i iz Alžira, Tunisa, Libije, Libana, Irana,...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.