U Grčkoj 32.000 migranata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Mar.2016, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Grčkoj 32.000 migranata

Zvanična Atina je danas saopštila da se na teritoriji Grčke trenutno nalazi gotovo 32.000 migranata, nakon što su Austrija i balkanske zemlje počele da ograničavaju njihov ulazak, što je dovelo do stvaranja "uskog grla" u Grčkoj.

"Trenutno se na ostrvima u Egejskom moru nalazi 6.857 izbeglica koji su stigli iz Turske, dok se na kopnenom delu Grčke nalazi njih 24.985", izjavio je zamenik grčkog ministra >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odbrane Dimitres Vicas, a preneo je AFP.

Situacija je posebno teška na grčkoj granici sa Makedonijom, gde se u teškim uslovima nalazi "zaglavljeno" više od 11.500 ljudi, pokazuju podaci lokalne policije.

Ujedinjene nacije su upozorile na preteću humanitarnu krizu na grčko-makedonskoj granici, gde humanitarne organizacije tvrde da nema dovoljno hrane i šatora i upozoravaju da hladno vreme loše utiče na zdravlje ljudi.

Zvaničnik UN Piter Saterlend je upozorio da bi narednih nedelja broj ljudi "zaglavljenih" u Grčkoj mogao da dostigne 70.000.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.