Turistima preti kolaps u Grčkoj: Neće biti prevoza

Izvor: Vesti-online.com, 22.Avg.2018, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turistima preti kolaps u Grčkoj: Neće biti prevoza

Grčke trajektne kompanije pozvale su svoje zaposlene da otkažu štrajk planiran za 3. septembar.

Kako navode, u suprotnom će skoro 200.000 putnika ostati bez prevoza u prometnoj turističkoj sezoni i bez alternativnog saobraćajnog sredstva.

Svegrčka federacija pomoraca (PNO) zahteva povećanje plata i poreske olakšice, zbog čega je zapretila da će produžiti najavljeni 24-časovni štrajk, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << koji će uticati na sve rute prema grčkim ostrvima, među kojima su i popularne destinacije kao što je Mikonos, prenosi agencija AP.

Trajektne kompanije su saopštile da je 180.000 ljudi rezervisalo putovanje trajektom na dan najavljenog štrajka i da operateri zbog naporne sezone neće moći da preprave svoje trajektne rasporede. Upozoreno je i da će turisti zarobljeni na ostrvima propustiti svoje letove za povratak kući.

Turizam je ključna privredna grana u Grčkoj, a ove godine se očekuje rekordan broj dolazaka turista.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.