Tuča sveštenika na mestu Hristovog rođenja (VIDEO)

Izvor: S media, 28.Dec.2011, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tuča sveštenika na mestu Hristovog rođenja (VIDEO)

Dvojica pravoslavnih sveštenika potukla su se prilikom godišnjeg ritualnog čišćenja Crkve Hristovog rođenja u Vitlejemu.

Sveštenik Jermenske pravoslavne crkve i njegov kolega iz Grčke pravoslavne crkve vikali su jedan na drugog i međusobno se udarali metlama u crkvi koja je izgrađena na mestu na kojem je, kako se veruje, rođen Isus Hrist.

Dvojica sveštenika čistila su crkvu pred >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << proslavu Božića po Julijanskom kalendaru 7. januara.

Desetine hiljada ljudi u Vitlejemu slavi Božić

I Jermeni i Grci imaju "svoj" deo Crkve Hristovog rođenja, a do tuče je došlo kada su jedan drugog optužili za prelazak na tuđu teritoriju.

Do sličnih tuča dolazilo je i ranijih godina.

Tuču, koja je prošla bez težih povreda, prekinuli su pripadnici palestinskih bezbednosnih snaga.

Vitlejem je pod vlašću Palestinaca.

(Vijesti)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.