Tmurno poverenje u nemačku privredu

Izvor: B92, 24.Jun.2015, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tmurno poverenje u nemačku privredu

Među nemačkim biznismenima opao je nivo poverenja zbog strahova o mogućem krahu Grčke, pokazalo je objavljeno istraživanje.

Institut Ifo saopštio je da je njegov Indeks poslovne klime pao u juna na 107,4 poena sa 108,5 poena prošlog meseca, što je više nego što su očekivali ekonomisti.

Ekonomista londonskog Kapital ekonomics (Capital Economics) Džejms Hovat ocenio je da ti podaci ukazuju na to da zabrinutost zbog Grčke može imati posledice po najveću >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << privredu evrozone.

Nedavno istraživanje instituta ZEW pokazalo je da opada raspoloženje i među investicionim analitičarima.

Nemačka privreda je i dalje u relativno dobrom stanju i s malom nezaposlenošću, ali postoji bojazan da bi Grčka mogla bankrotirati i izaći iz evrozone, što bi moglo imati dalje nepredvidive posledice po zonu evra.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Grčka uplašila njemačke biznismene

Izvor: Capital.ba, 24.Jun.2015

BERLIN, Među njemačkim biznismenima opao je nivo povjerenja zbog strahovanja od mogućeg kraha Grčke, pokazalo je objavljeno istraživanje. Institut Ifo saopštio je da je njegov Indeks poslovne klime pao u junu na 107,4 poena sa 108,5 poena prošlog mjeseca, što je više nego što su očekivali...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.