Terorizam trojke

Izvor: Akter, 04.Jul.2015, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Terorizam" trojke

Evropi je potreban dogovor, Grčkoj takođe, što znači da ćemo doći do sporazuma, dodao je Varufakis, ponavljajući da će podneti ostavku ukoliko na sutrašnjem referendumu pobedi opcija "da"

Grčki ministar finansija Janis Varufakis optužio je danas međunarodne kreditore za "terorizam", navodeći da trojka - Međunarodni monetarni fond, Evropska centralna banka i Evropska unija (EU) žele da na sutrašnjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << referendumu bude izglasana opcija "da", kako bi mogli da ponize Grke.

Ono što oni čine sa Grčkom, ima svoje ime, a to je terorizam. Zašto su nas prisilili da zatvorimo banke? Da bi zastrašili narod i širenje straha naziva se terorizam, naglasio je Varufakis.

Posle neuspeha dogovora sa kreditorima prošlog vikenda da dobije produženje programa finansijske pomoći grčka vlada je zatvorila banke i uvela kontrolu kapitala do 6. jula,

podseća Radio Slobodna Evropa.

Varufakis je istakao da, kakav god rezultat sutrašnjeg referenduma bio, banke će ponovo biti otvorene i Atina će na kraju postići dogovor sa svojim kreditorima.

Evropi je potreban dogovor, Grčkoj takođe, što znači da ćemo doći do sporazuma, dodao je Varufaki, ponavljajući da će podneti ostavku ukoliko na sutrašnjem referendumu pobedi

opcija "da" koja se zalaže za primenu uslova kreditora.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.