Izvor: RTS, 10.Nov.2009, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić sa Papandreuom

Predsednik Boris Tadić zahvalio je u Atini grčkom premijeru Papandreuu na zalaganju da zemlje Zapadnog Balkana do 2014. godine postanu članice Evropske unije.

Predsednik Srbije Boris Tadić razgovarao je večeras u Atini sa grčkim premijerom Jorgosom Papandreuom o evropskim integracijama Srbije, viznoj liberalizaciji, bilateralnim odnosima dve zemlje, odnosima u regionu i borbi protiv organizovanog kriminala. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Predsednik Tadić je zahvalio grčkom premijeru i podržao njegovu inicijativu unutar Evropske unije da zemlje Zapadnog Balkana do 2014. godine postanu članice EU, saopšteno je iz kabineta predsednika.

Večeranji sastanak je jedan u nizu koje će predsednik imati narednih dana. Sutra će predvoditi državnu delegaciju u Rimu, a sledeće nedelje razgovaraće sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, navodi se u saopštenju.

Razgovori na najvišem nivou u Atini i Italiji deo su nastojanja predsednika Srbije da obezbedi podršku zemalja EU za predstojeće odluke Unije koje su u vezi sa gotovo sasvim izvesnom viznom liberalizacijom za građane Srbije i daljeg približavanja članstvu u Uniji.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.