Tadić sa Ivanovim

Izvor: RTS, 19.Nov.2009, 21:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić sa Ivanovim

Predsednici Srbije i Makedonije ponovili međusobnu podršku za evropske integracije i podržali inicijativu Grčke da sve zemlje Zapadnog Balkana postanu punopravne članice EU 2014. godine.

Predsednik Republike Srbije Boris Tadić razgovarao je sa predsednikom Makedonije Đorđom Ivanovim o unapređenju bilateralnih odnosa i situaciji u regionu.

U zajedničkom saopštenju navodi se da su predsednici ponovili >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << međusobnu podršku za evropske integracije i u tom smislu podržali inicijativu Grčke da sve zemlje Zapadnog Balkana postanu punopravne članice EU 2014. godine.

Tadić je naveo da je Republika Srbija priznala Makedoniju pod njenim ustavnim imenom i taj stav se neće promeniti.

Predsednik Tadić je pozdravio prisustvo državnih i crkvenih zvaničnika Makedonije na sahrani srpskog patrijarha Pavla.

Predsednici su ohrabrili nastavak crkvenog dijaloga u cilju rešavanja otvorenih pitanja što je od velikog značaja za dalje unapređenje tradicionalno bliskih odnosa dva naroda.

Na sastanku je konstatovano neslaganje oko pitanja statusa Kosova.

Takođe je konstatovan zajednički interes za stabilnost regiona, navedeno je u zajedničkom saopštenju dvojice predsednika.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić i Ivanov o bilateralnim odnosima

Izvor: S media, 19.Nov.2009

Predsednik Republike Srbije Boris Tadić razgovarao sa predsednikom Makedonije Djordjom Ivanovim o unapredjenju bilateralnih odnosa i situaciji u regionu. ..U zajedničkom saopštenju navodi se da su predsednici ponovili medjusobnu podršku za evropske integracije i u tom smislu podržali inicijativu...

Nastavak na S media...

Tadić i Ivanov o bilateralnim odnosima

Izvor: NaDlanu.com, 20.Nov.2009, 12:16

BEOGRAD, 19. novembra 2009. (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić razgovarao je danas sa predsednikom Makedonije Đorđom Ivanovim o unapređenju bilateralnih odnosa i o situaciji u regionu. U zajedničkom saopšetenju navodi se da su predsednici ponovili međusobnu podršku za evropske integracije...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.