Tadić i Ivanov: Međusobna podrška za evrointegracije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Nov.2009, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić i Ivanov: Međusobna podrška za evrointegracije

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić razgovarao je danas sa predsednikom Makedonije Đorđom Ivanovim o unapređenju bilateralnih odnosa i situaciji u regionu.

Kako se ističe u zajedničkom saopštenju, Tadić i Ivanov su ponovili međusobnu podršku za evropske integracije i, u tom smislu, podržali inicijativu Grčke da sve zemlje zapadnog Balkana postanu punopravne članice Evropske unije (EU) 2014.godine.

Tadić je naveo da je Srbija priznala Makedoniju pod njenim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ustavnim imenom i taj stav se neće promeniti.

U zajedničkom saopštenju se dodaje da je Tadić pozdravio prisustvo državnih i crkvenih zvaničnika Makedonije na sahrani srpskog patrijarha Pavla.

Predsednici su ohrabrili nastavak crkvenog dijaloga, u cilju reševanja otvorenih pitanja, što je od velikog značaja za dalje unapređenje tradicionalno bliskih odnosa dva naroda.

Na sastanku je konstatovano neslaganje oko pitanja statusa Kosova, ali je takođe konstatovan i zajednički interes za stabilnost regiona, navodi se u zajedničkom saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.