Tadić oštro osudio napad na grčku ambasadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Avg.2009, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić oštro osudio napad na grčku ambasadu

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić danas je oštro osudio napad na Ambasadu Grčke u Beogradu, saopšteno je iz kabineta predsednika Republike.

Tadić je tim povodom razgovarao sa grčkim ambasadorom Demostereom Stoidisom i preneo mu da će država Srbija preduzeti sve korake da se počinioci incidenta pronađu i privedu pravdi.

Odgovornost preuzeli nepoznati anarhisti

Do sada nepoznata anarhistička organizacija "Crni Ilija" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << preuzela je danas odgovornost za napad na grčku ambasadu u Beogradu, tražeći oslobađanje Grka Teodorisa Iliopulosa, koji je uhapšen u neredima u toj zemlji krajem prošle godine.

Kako prenose elektronski mediji, u saopštenju te organizacije navodi se da su beogradski anarhisti odlučili da se pridruže "drugaricama i drugovima u Grčkoj i čitavom svetu" zbog čega su napali grčku ambasadu u Beogradu "molotovljevim koktelima".

"Nastavićemo sa aktivnostima sve do oslobađanja druga Iliopulosa. Anarhistička grupa Crni Ilija", navodi se u saopštenju te organizacije, a prenosi Radio-televizija Srbije.

Jutros oko 03,00 časa, u Francuskoj ulici u Beogradu, više nepoznatih lica je bacilo dva molotovljeva koktela na zgradu Ambasade Republike Grčke, a potom pobegla, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Tom prilikom nije bilo povređenih.

Na zgradi ambasade došlo je do naprsnuća stakla i manjeg požara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TADIĆ OŠTRO OSUDIO NAPAD

Izvor: Kurir, 25.Avg.2009

BEOGRAD, 25. avgust 2009. (FoNet) - Predsednik Srbije Boris Tadić danas je oštro osudio napad na Ambasadu Grčke u Beogradu, saopšteno je iz kabineta predsednika Republike. Tadić je tim povodom razgovarao sa grčkim ambasadorom Demostereom Stoidisom i preneo mu da će država Srbija preduzeti sve...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.