TUGA U VRBASU: Stigao kovčeg sa telom dečaka, roditelji u komi

Izvor: Večernje novosti, 20.Jun.2017, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TUGA U VRBASU: Stigao kovčeg sa telom dečaka, roditelji u komi

Posle stravične saobraćajne nesreće u Bugarskoj, u kojoj je poginuo Miloš Makša (14). Porodica ne zna kada će biti organizovana sahrana TELO dečaka Miloša Makše (14), koji je u nedelju poginuo u Bugarskoj, putujući s majkom, ocem i bratom na letovanje u Grčku, dopremljeno je danas u Vrbas. Kući je došao i petogodišnji Marko, koji je u saobraćajnom udesu zadobio lakši potres mozga. U bolnici "Pirogov" >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << u Sofiji ostala je teško povređena Dravka Makša (39), a u Kliničkom centu u Blagoevgradu njen suprug Ištvan (41), vozač "honde akord", smrskane u čeonom sudaru sa džipom, u kojem su povređeni i bugarski državljani - otac, majka i njihov devetogodišnji sin. - Milošev kovčeg je stigao, ali ne znamo kad će biti sahranjen i ko može da donese odluku o tome. To mogu da odluče samo Ištvan i Dada, ali oni su u komi i ne znaju da je Miloš poginuo - kaže Hajnalka Radovac, Ištvanova sestra od strica. Najcrnju vest ne zna ni mali Marko, koji govori samo da je majka slomila ruku. Ištvanov i Dadin najstariji sin Mihajlo (17) je, kaže rođaka Hajnalka, izbezumljen i odbija da prihvati vesti o nesreći. Nastradali Ištvan sa svojom porodicom stanuje u kući zajedno sa ocem i majkom, koji su zanemeli od bola. Članovi familije kažu da su deda i baka bili posebno vezani za Miloša, a i on za njih. U Sofiji i Blagoevgradu bila je Ištvanova rođena sestra, udata u Beogradu, koja je iz Bugarske dovela malog Marka. - Rekla nam je da lekari nameravaju da probude Ištvana iz veštačke kome kako bi ga ponovo operisali. Njemu je odstranjena slezina i pukla mu je jetra, a ima i problema s plućima. Dravka je zadobila povrede kičme i vratnih pršljenova, kao i prelome vilice, butne kosti i donjeg dela noge. Još se ne zna da li će biti podvrgnuta operaciji kičme, jer postoji opasnost da ostane nepokretna - rekla je Hajnalka. I KOLEGE U BUGARSKOJ U BUGARSKOJ su bile i Ištvanove kolege iz firme Paper pulp products iz Beočina, u kojoj radi skoro godinu dana. Otišli su da pomognu rodbini da dopremi Miloševo telo i dovedu malog Marka kući, o kom su do njihovog dolaska brinuli zaposleni u našoj ambasadi u Sofiji.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Gde su mi mama i tata, hoću kod njih: Potresne reči dečaka iz Vrbasa, čija je porodica doživela nesreću u Bugarskoj

Izvor: Telegraf.rs, 21.Jun.2017, 00:07

Miloš Makša iz Vrbasa je poginuo, dok su njegovi roditelji i mlađi brat teško povređeni u stravičnoj nesreći koja im se dogodila na putu za more u Bugarskoj...Najmlađi sin porodice Makša, petogodišnji Marko, prošao je sa lakšim povredama...- Gde su mi mama i tata? Hoću kod njih. Da li ovo...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.