Svi frontovi na Tasosu pod kontrolom, stigao Cipras

Izvor: B92, 12.Sep.2016, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svi frontovi na Tasosu pod kontrolom, stigao Cipras

Atina -- Požar koji od subote besni na grčkom ostrvu Tasos demilično je stavljen pod kontrolu, a grčki premijer Aleksis Cipras posetio je oblasti zahvaćene vatrom.

Vatrogasci, volonteri i meštani pokušavali su protekle noći da lokalizuju požar i spreče njegovo širenje na mesta Rahoni, Prinos i Marion.

Vatrogasni avioni su nastavili sa operacijama rano jutros i, kako se navodi, svi frontovi su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pod kontrolom.

Cipras je stigao vojnim helikopterom na popularno turističko ostrvo, gde se više od 250 vatrogasaca bori sa vatrenom stihijom.

Škole su zatvorene, ali trenutno nema opasnosti za hotele na obali. Najmanje osam kuća je izgorelo ili je ozbiljno oštećeno u požaru.

Požar je potpuno uništio stotine hektara maslinjaka i stotine pčelinjaka, a još nije ustanovljeno koliko je tačno površine pod šumom izgorelo, što je probudilo strahove da bi zima mogla da donese poplave priobalnim područjima.

Neke kuće su izgorele na obodima planinskih sela koja su već bila evakuisana, tako da nema poginulih niti povređenih.

Monahinje manastira Agios Pantelejmonas i Arhangelos vratile su se nakon što su evakuisane u subotu, navodi grčka agencija.

Šest helikoptera i pet vatrogasnih aviona učestvuje u gašenju plamena.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.