Svetska banka: Bez pomoći za Grčku

Izvor: B92, 16.Jun.2011, 21:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetska banka: Bez pomoći za Grčku

Vašington -- Iz Svetske banke su saopštili da ova institucija nema nameru da učestvuje u međunarodnoj finansijskoj pomoći za Grčku.

Grčka je klasifikovana kao "zemlja sa visokim prihodima" pa se od nje očekuje da finansira Banku, a ne da se kod nje zadužuje.

"Poslednji put smo Grčkoj odobrili zajam pre 30 godina i ne planiramo da ponovo počnemo sa time", rekao je portparol Svetske banke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odbacujući sugestije guvernera Centralne banke Meksika i kandidata za generalnog direktora MMF-a Agustina Karstensa.

Naime, Karstens je u intervjuu listu "Volstrit džurnal" izjavio da bi želeo da se Svetska banka, sestrinska institucija MMF-a, priključi pomoći Grčkoj.

"Ne znam zašto Svetska banka trenutno ne učestvuje u pomoći Grčkoj, budući da ta organizacija može da obezbedi podršku sektorskim reformama, a to bi moglo da smanji troškove programa", naveo je guverner Centralne banke Meksika.

Inače, ništa ne sprečava Svetsku banku da pomaže državu sa visokim primanjima. Ta institucija je, na primer, u novembru 2008.godine učestvovala u međunarodnoj finansijskoj pomoći Mađarskoj, koja se takođe smatra bogatom zemljom.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svetska banka neće da pomogne Grčkoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2011

VAŠINGTON -..Svetska banka je danas saopštila da nema nameru da učestvuje u međunarodnoj finansijskoj pomoći za Grčku, odbacujući takve sugestije guvernera Centralne banke Meksika i kandidata za generalnog direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), Agustina Karstensa..."Poslednji put smo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Svetska banka "nema nameru" da pomogne Grčkoj

Izvor: Economy.rs, 17.Jun.2011, 14:32

Svetska banka je danas saopštila da nema nameru da učestvuje u međunarodnoj finansijskoj pomoći za Grčku, odbacujući takve sugestije guvernera Centralne banke Meksika i kandidata za generalnog direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), Agustina Karstensa.

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.