Šutanovac i Venizelos o vojnoj saradnji

Izvor: Vesti-online.com, 26.Sep.2010, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac i Venizelos o vojnoj saradnji

Ministri odbrane Srbije i Grčke Dragan Šutanovac i Evangelos Venizelos razgovarali su u Solunu o unapređenju odnosa dveju zemalja, bilateralnoj vojnoj saradnji, kao i bezbednosnoj situaciji u regionu. Šutanovac je zahvalio na principijelnom stavu Grčke po pitanju Kosova i Metohije, objavljeno je na internet stranici Ministarstva odbrane Srbije.

Šutanovac je, tokom jučerašnjeg susreta s grčkim kolegom, podsetio >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da je veliki broj srpskih oficira i kadeta završio ili se nalazi na školovanju u Grčkoj i naglasio da Srbija očekuje grčke oficire na školovanju na našoj Vojnoj akademiji i visokim vojnim školama.

Venizelos je u izjavi novinarima naglasio da Grčka čvrsto podržava evropske perspektive Srbije i želi da Srbija zauzme mesto koje joj pripada.

On je ponovio da je stav Grčke po pitanju Kosova i Metohije poznat i dodao da je ona tamo vojno prisutna zato što želi da doprinese stabilnosti regiona.

Grčki ministar je izrazio nadu da će za Kosovo biti pronađeno rešenje u okviru međunarodnog prava, koje će biti prihvatljivo za sve, posebno za Srbiju.

Šutanovac je prisustvovao u Polikastru svečanosti povodom obeležavanja godišnjice proboja Solunskog fronta, koja je održana kod monumentalnog spomenika podignutog 1968. godine u čast velike savezničke pobede na tom mestu.

Tokom dvodnevne posete Grčkoj, Šutanovac je juče, povodom obeležavanja 92. godišnjice proboja Solunskog fronta, položio vence na Srpsko vojničko groblje u Solunu, i na groblja na kojima su sahranjeni pripadnici savezničkih vojski.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.