Sukobi demonstranata i policije isped kancelarije premijera Grčke

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Dec.2017, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukobi demonstranata i policije isped kancelarije premijera Grčke

Demonstranti u Atini koji protestuju zbog novog sporazuma između Grčke i stranih kreditora sukobili su se danas a policijom isped sedišta grčkog premijera Aleksisa Ciprasa.

Do sukoba u centru Atine došlo je nekoliko sati nakon što su ministri finansija 19 zemalja evrozone podržali privremeni dogovor o uslovima izmirenja duga Grčke krajem januara 2018.

Policija je ispalila suzavac isped isped kancelarije premijera Grćke nakon što su demonstranti probili >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kordon i sukobili se sa policajcima.

Nezaposlenost u Grčkoj iznosi više od 20 odsto, a nivo siromaštva povećan je proteklih nekoliko godina. Grčka je 2010. godine zatražila međunarodnu pomoć, a da bi dobila sredstva morala je u više navrata da smanji plate i poveća poreze.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sukobi demonstranata i policije u Atini

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Dec.2017

ATINA - Demonstranti koji su predstavnici sindikata probili su se u zgradu grčkog Ministarstva rada i sukobili se sa policijom ispred kabineta ministra, protestujući zbog novog sporazuma između Grčke i kreditora koji uključuje ograničenje prava na štrajk...Današnji sukobi u centru Atine dogodili...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.