Stoltenberg pozdravlja razgovore Grčke i Turske o Mediteranu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Sep.2020, 18:23

Stoltenberg pozdravlja razgovore Grčke i Turske o Mediteranu

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg pozdravio je nastavak razgovora o eksploataciji istočnog Mediterana između Grčke i Turske i istakao ulogu Alijanse u tom delu Mediterana.

On je u saopštenju izdatom povodom posete španskog premijera Pedra Sančesa štabu NATO-a u Briselu, rekao da je desetina sastanaka održana u sedištu NATO-a sa Grčkom i Turskom kako bi se stvorio mehanizam dekonflikcije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i kako bi se izbegli incidenti na moru ili u vazduhu, prenosi ANA.

"Ti razgovori su u toku i napravljen je dobar napredak. To su tehničko-vojni razgovori koji dopunjuju diplomatske napore koje je Nemačka vodila u rešavanju spora", rekao je Stoltenberg.

On je dodao da je razvoj mehanizma za dekonflikciju "prirodna uloga NATO-a" dodajući da je ta organizacija to radila i 90-ih i da se ona pokazala veoma efikasnom.

"U bliskom sam kontaktu i sa rukovodstvom Grčke i Turske", rekao je Stoltenberg.
Pogledaj vesti o: NATO,   Incident

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.