Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Jun.2018, 21:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sting napao kukavičluk lidera

Britanski pevač Sting nazvao je danas u Atini političke lidere "kukavicama" zbog njihovog upravljanja migrantskom krizom, istovremeno hvaleći ulogu Grčke.

"Hvala Bogu na Grčkoj jer ste vi pokazali put. Vi ste pokazali kako treba tretirati izbeglice dok su drugi podizali zidove. Dok decu odvajaju od majki i stavljaju u kaveze, vi ste postupali saosećajno, velikodušno i razumno", rekao je Sting, koji učestvuje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na skupu organizacije Amnesti internešenel pre koncerta.

Američki predsednik Donald Tramp je u sredu ukinuo praksu sistematskog razdvajanja porodica ilegalnih imigranata uhvaćenih na granici, ali je dok je ona bila na snazi na taj način 2.300 dece odvojeno od porodica.

"I to zato što naši takozvani lideri, tužna parada poluljudi, kukavice nisu pronašle rešenje. Demokratija se rodila ovde u Grčkoj, vi nam pokazite kako da ponovo postanemo civilizovani", rekao je bivši vođa rok grupe "Polis".

Grčka ima 11 miliona stanovnika a prošle godine je primila 58.661 zahtev za azil. Prema zvaničnim statistikama, to je jedan zahtev na 187 stanovnika, što je najviši odnos u EU. Francuski predsednik Emanuel Makron danas se izjasnio u korist finansijskih sankcija zemljama EU koje odbijaju prihvat izbeglica.

Sutra će u Briselu biti održan mini-samit evropskih država posvećen pitanju migracija.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.