Stigao, ali preko Grčke i Turske; Sve zbog Zaharove? FOTO

Izvor: B92, 30.Nov.2023, 09:11

Stigao, ali preko Grčke i Turske; Sve zbog Zaharove? FOTO

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov doputovao u prestonicu Severne Makedonije kako bi prisustvovao ministarskom sastanku OEBS, prenose ruski mediji.

Avion kojim je Lavrov doputovao u Skoplje preleteo je oko 4.000 kilometara, što znači i Tursku i Grčku, iako je prvobitno bilo planirano da se do Skoplja leti preko Bugarske, a let je zbog toga trajao više od 5 sati, prenosi Tass.

Ruska novinska agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navodi da je bugarska strana odbila da otvori svoj vazdušni prostor za Lavrovov avion ako se u njemu nalazi portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Dozvola se daje ruskom ministru spoljnih poslova Sergeju Lavrovu i delegaciji koja ga prati za učešce na sastanku u Skoplju. Ova dozvola se ne odnosi na direktorku Odeljenja za informisanje i štampu ruskog ministarstva spoljnih poslova Mariju Zaharovu koja se nalazi na listi sankcija EU", navodi se u saopštenju bugarskog Ministarstva spoljnih poslova.

Eksperti, međutim, smatraju da ovaj potez nije povezan sa sankcijama, jer je i Lavrov na crnoj listi EU.

"Verovatno se zvanična Sofija plaši Zaharove čak i kada samo leti iznad Bugarske", izjavio je neimenovani diplomatski izvor dopisniku TAŠ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.