Izvor: JuznaSrbija.info, 15.Sep.2018, 18:29 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Stari recepti juga Srbije: Za večeru, uvek dobra domaća šopska salata
Uvek aktuelna, naročito u još uvek vrelim letnjim danima, šopska salata tradicionalno jelo juga Srbije omiljena je na trpezama južnjaka. Danas predstavljamo jedan od načina za propremu "Šopske salate", koju ne treba izjednačavati sa "Grčkom salatom".
Potrebno je:
5-7 paradajza
3-5 srednja krastavaca domaće proizvodnje
2-3 sveže paprike i 2-3 pečene oljuštene
>> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << />
100 -300 g tvrđeg očijeg sira ili nekog drugo kvalitenog
1-3 kašičice maslinovog ili suncokretvog ulja i crveni luk
so, ljuta sveža po volji
Priprema
Oprati paradajz, krastavac i papriku.
Oljuštiti krastavac i iseći po dužini na četvrtine i horizontalno tanko. Paradajz iseći na sitnije komadiće, a papriku na tanke kružiće.
Dodati svežu ljutu papričicu po ukusu.
Posoliti po ukusu, dodati 1-2 kašičicu maslinovog ulja i sve dobro promešati.
Izmrviti sir viljuškom i posipati odozgo na salatu ili ga izrendati.
Dekorisati sitno seckanim svežim peršunom.
Prijatno!
Nastavak na JuznaSrbija.info...