Izvor: JuznaSrbija.info, 29.Jul.2017, 17:59 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Stari recepti juga Srbije: Letnja musaka od pečenih paprika i mesa
Danas spremamo letnju musaku od pečenih paprika i mlevenog mesa, ukusno jelo poreklom iz Grčke i sadašnje Makedonije, omoljeno jelo stanovnika krajnjeg juga Srbije.
Potrebno je:
20-25 pečenih paprika (crvenih)
500 gr mlevenog mesa (junećeg)
150 gr pirinča
1 glavica crnog i 4-5 čena belog luka
2 jaja i bosiljak i mleveni biber
Priprema:
Pečenu papriku očistite i isecite >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << na malo veće trake ili samo polovine.
U kratko izdinstano mleveno meso sa crnim lukom dodajte sitno seckani beli luk.
Mesu dodajte jaje, začin, bosiljak, so..i biber.
U tu smesu sa mesom, dodajte i opran pirinač i sve dobro promešajte i sastavite.
U podmazanu zemljanu ili vatrostalnu posudu ređajte red paprika, pa red smese i tako do kraja sa paprikama na vrhu.
Imešajte pola litre paradjz soka sa jajem i malo šećera, pa sve prelite i zapecite oko 50 minuta na 180 stepeni.
Služite iz kiselo leko. . .
Prijatno!
Pogledaj vesti o: Grčka
Nastavak na JuznaSrbija.info...