Stari kombi za 2.400€ pretvorili u pokretnu kuću i letovali 9 meseci u Grčkoj, Španiji, Italiji i Hrvatskoj

Izvor: Luftika.rs, 28.Sep.2021, 19:42

Stari kombi za 2.400€ pretvorili u pokretnu kuću i letovali 9 meseci u Grčkoj, Španiji, Italiji i Hrvatskoj

Samo 2.400 evra bilo je dovoljno kalifornijskom paru Tomu i Kejtlin da od starog dostavnog kombija naprave svojevrsnu kuću na točkovima. Dizajn nameštaja i enterijera bio je njihov zajednički projekat.
Pre dve godine, Tom i njegova partnerka Kejtlin kupili su staro dostavno vozilo za tek nešto više od 2.000 evra i momentalno su počeli sa radovima.
Za renoviranje im je bilo potrebno šest meseci budući da su oboje u to vreme radili puno radno vreme – Tom kao dizajner, a Kejtlin >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << kao socijalni službenik.
Od limene olupine do kućice na točkovima U početku prazna limena olupina, sa zarđalim vratima i rupama na karoseriji, pretvorena je u mali dom sa dnevnim boravkom koji se vrlo jednostavno pretvara u bračni krevet, kao i malom čajnom kuhinjom i tušem koji se zagreva pomoću solarnog panela instaliranog na krovu vozila.
– Potrošili smo nešto više od 2.500 evra za renoviranje unutrašnjosti vozila. U to uključujem izolaciju, saniranje poda, i nabavku nameštaja – rekao je Tom.
On je po profesiji dizajner, pa je u velikoj meri pomagao Kejtlin oko planiranja prostora. Ona je veliki ljubitelj ‘uradi sam’ projekata, pa je gledajući klipove na internetu sama radila duborez i ušivala je neke stvari.
– Naš glavni moto je bio da pojednostavimo stvari – rekao je Tom.
Uspeli su da smanje troškove uređivanja prostora koristeći stara vrata za drvenu konstrukciju kreveta i kuhinje, dok su neke materijale dobili sa Tomovog posla.
Podloga za krevet napravljena je od starog stola za stoni tenis, a dušek su kupili polovan.
Ali tokom šest meseci koliko su zajedno uređivali kombi, nije sve išlo tako sjajno.
– Gledali smo dosta instagram profila parova koji žive u kombiju i većina njih su spavali obarajući sedišta. Tom je previsok i nije bilo šanse da tako namestimo krevet, tako da nam je uklapanje mesta za spavanje bio najveći problem – rekla je Kejtlin.
9 meseci duž čitave Evrope Kada su sredili kombi, oboje su napustili stalne poslove i proveli devet meseci putujući po Evropi.
– Otišli ​​smo na putovanje u januaru 2020. godine i želja nam je bila da odemo što je moguće južnije do predela sa toplijom klimom. Proveli smo mesec dana u Hrvatskoj, a zatim smo u martu krenuli u Grčku, kada je Hrvatska počela da zatvara prodavnice i škole zbog korona virusa – rekla je Kejt.
Oni su na kraju proveli četiri meseca u Grčkoj, pre nego što su otputovali u Italiju i Francusku.
Posedovanje kombija značilo je da nisu morali da plaćaju nijedan kamp tokom devet meseci i za to vreme potrošili su samo 3.500 evra.
I posao i zadovoljstvo Njihova priča privukla je pažnju ljudi, pa su odlučili da pokrenu sopstveni Instagram nalog preko kog pomažu ljudima koji žele da sami srede svoje vozilo.
– Oboje smo zaista uživali radeći na svom kombiju, izvukli smo više iz toga nego što smo mislili i dobili smo mnogo komentara od ljudi kojima se svidelo to što smo uradili – rekla je Kejtlin.
Zajedno su pokrenuli svoj mali biznis, pa su počeli da se bave proizvodnjom nameštaja za kombije i kampere, a plan im je da se narednih godina još više prošire.
Oni za sad ne planiraju na novo putovanje, a svoje malo carstvo na točkovima pozajmili su prijateljima, koji u njemu uživaju i obilaze Švajcarsku.
Izvor: Telegraf, foto: Instagram
Na putu do mora imali udes, pobegao im mačak, a pronašli ga posle mesec dana kod Podgorice

Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.