Šta se i po kojim cenama pazari na Sajmu turizma

Izvor: Mondo, 21.Feb.2015, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta se i po kojim cenama pazari na Sajmu turizma

Grčka, naravno, ali i neke daleke destinacije. Cene su različite, kažu - za svakoga po nešto.

Foto: Tanjug/ Rade Prelić

Na Sajmu turizma u Beogradu i ove godine izlagači su predstavili svoje turističke ponude po sniženim cenama do čak 50 odsto, a posetioci su najviše zaintresovani za Grčku.

Od egzotičnih destinacija Tajland postaje sve popularniji za turiste iz Srbije, kažu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u turističkim agencijama.

"Ima za svakoga po nešto, od jeftinijih aranžmana za Grčku, Tursku, do ekskluzivnih i dalekih destinacija za venčanja i medeni mesec", kažu u turističkim agencijama.

 Daleke destinacije su na popustu od 15 odsto, a što se tiče Grčke popusti idu od 20 do 40 odsto. Takozvani "first minute" aranžamni za Tursku, na Sajmu se mogu naći na sniženju i do 37 odsto.

Kao i prethodnih godina najpopularnija je Grčka, i to Halkidiki, odnosno prvi prsten i Kasandra, mada se sve više ljudi preusmerava i na Sitoniju, kažu na Sajmu. Od grčkih ostrva popularni su i Tasos i Zakintos.

Kažu, takođe, i da su najskuplji aranžmani već rasprodati, s obzirom na to da je Sajam odlična prilika da se putovanje, koje inače košta oko 2.000 evra po osobi, sada obezbedi skoro za 50 odsto jeftnije.

Uz najskuplje, uvek se najbolje prodaje i ono što je najjeftinije, a to su apartmani u kontinetalnom delu Grčke, koje možete da dobijete za nekoliko desetina evra po osobi.

Opasne destinacije...

U ponudi su i "opasne" destinacije, kako smo čuli da ih zovu neki posetioci Sajma - Egipat i Tunis. Devet noćenja u hotelu sa četiri zvezdice, na primer, početkom juna, košta od 400 evra po osobi. U cenu je uračunata i avionska karta. Tome treba da dodate 55 evra za aerodromsku taksu, kao i 25 dolara za egipatsku vizu

 U agencijama kažu da je interesovanje za Španiju i Italiju, slabije nego za Grčku, ali i da se te destinacije isplati sada "pazariti". Tako 11 noćenja sa doručkkom u Majorci, košta od 359 evra po osobi, plus avionska karta koja košta 220 evra. i letovanje u Italiji košta toliko, ali ne s obzirom na to da nam je Italija bliža, možete da uštedite na pevozu ukoliko na more odete autobusom ili sopstvenim automobilom.

Hrvatska parira Italiji i Španiji, kada su cene u pitanju, a u ponudi su i ostrva i kontinentalni deo. Ima dosta paketa za ljubitelje velnesa, a cene se kreću od 77 evra za jedan u nekom od spa hotela u Opatiji, na primer.

Možda vam je još rano da razmišljate o letovanju, ali nije o vikendu u nekoj evropskoj metropoli ili uskršnjem putovanju. Ponuda je odlična, cene različite, i zaista može da se izabere. Tako šest dana u Pragu, na primer, autobusom, možete sebi da priuštite već od 99 evra po osobi, Istanbul za 185, koliko koštaju i četiri dana u Beču. Obilazak jezera u Italiji, sa noćenjem u Milanu, za 239 evra, koliko košta i obilazak Venecije, Verone i Firence.

Prvomajski vikend u Beču, na primer, košta od 139 evra po osobi, autobusom, a ukoliko želite da vidite Albaniju, trebaće vam 265 evra za šest dana puta, tokom kojih ćete obići Ohrid, Beart, Valonu, Drač i Skadar.

Naš savet je da odete na Sajam, otvoren je do 22. februara do 17h, ulaznica košta 300 dinara, parking 200 po satu, i pokupite kataloge za destinacije koje vas zanimaju, pa onda lagano kod kuće birate...

Ukoliko niste u prilici da dođete u Beograd na Sajam, proverite šta ovih dana turističke agencije nude na svojim zvaničnim sajtovima - većina je obećala da će sajamski popusti važiti još neko vreme nakon što se Sajam turizma završi.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.