Grčki avion pao u more tokom vežbe, piloti preživeli

Izvor: Blic, 09.Jun.2011, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčki avion pao u more tokom vežbe, piloti preživeli

ATINA - Borbeni avion grčkog vazduhoplovstva srušio se danas u Egejsko more tokom vojne vežbe, ali su oba pilota preživela jer su se na vreme katapultirali.

Grčko vazduhoplovstvo saopštilo je da su piloti izgubili kontrolu nad avionom "miraž 2000" dok je leteo od ostrva Samos ka Furniju. Pilote su iz mora spasili vojni brodovi i oni se osećaju dobro, navodi se u saopštenju grčke vojske.

Uzrok pada aviona za sada nije poznat, a istraga o incidentu je u toku.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grčki avion pao u more tokom vežbe

Izvor: S media, 09.Jun.2011

Borbeni avion grčkog vazduhoplovstva srušio se danas u Egejsko more tokom vojne vežbe, ali su oba pilota preživela jer su se na vreme katapultirali. ..Grčko vazduhoplovstvo saopštilo je da su piloti izgubili kontrolu nad avionom "miraž 2000" dok je leteo od ostrva Samos ka Furniju...Još jedan...

Nastavak na S media...

Grčka: Srušio se vojni avion

Izvor: Večernje novosti, 09.Jun.2011

Komanda grčkog vazduholovstva je saopštila da je "miraž 2000" iz zasad nepoznatih razloga počeo da gubi visinu dok je leteo između ostrva Samos i Furni

Nastavak na Večernje novosti...

Srušio se "miraž 2000", piloti preživeli

Izvor: Mondo, 09.Jun.2011

Jedan grčki vojni avion strušio se danas u Egejsko more, ali piloti su uspeli da prežive ovaj incident, javile su novinske agencije.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.