Izvor: Radio 021, 06.Jul.2020, 12:53

Srpski turisti iskoristili poslednju priliku da stignu u Grčku, stvorili gužve na granici

Grčka je jutros u šest časova zatvorila granicu za državljane Srbije, a prema rečima Aleksandra Seničića, direktora Asocijacije turističkih agencija, oni koji su se tokom noći i rano jutros zatekli na grčkoj granici nisu vraćeni, već su pušteni da uđu u tu zemlju.

Kako prenosi Blic, putnici iz Srbije su tokom noći stvorili kilometarsku kolonu sa bugarske strane granice pošto su svi pokušavali da uđu u Grčku pre "spuštanja rampe". Navode da su i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << grčki mediji pisali o tome kako su vozači iz Srbije praktično blokirali ulaz u Grčku.

Turistima koji je narednih dana trebalo da krenu put Grčke Aleksandar Seničić savetuje da pronađu dogovor sa svojim agencijama.

"Nemamo informaciju da je bilo ko vraćen, verovatno će se to dešavati tokom dana jer uvek ima onih koji nisu obavešteni", kazao je Seničić za N1.

On je ponovio da odluka o zatvaranju granice na utiče na turiste koji se već nalaze u Grčkoj, a da tokom dana treba da dobiju kompletnu proceduru za dolazak praznih turističkih autobusa u Grčku, koji treba da pokupe turiste koji su već na letovanju.

Kada su u pitanju oni koji su narednih dana planirali put Grčke, Seničić kaže da će u dogovoru sa agencijama morati da pronađu rešenje, što može biti da se aranžmani pomere za neko drugo vreme, mada je za sada neizvesno za kada ili da odaberu neku alternativnu destinaciju koju agencija nudi.

"Uvek možemo da ponudimo zamensko putovanje, da se ponudi potvrda da se novac iskoristi u narednih godinu, godinu i po dana", objasnio je Seničić i dodao da se nada da će grčki partneri vratiti uplaćeni novac.

Odluka grčkih vlasti o zabrani ulaska srpskih turista u tu državu zbog velikog broja obolelih od virusa korona na snazi je do 15. jula, kada će se ponovo analizirati epidemiološki podaci iz Srbije i doneti nova odluka u skladu sa tim.

Autor: Blic, N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.