Srpski ragbisti osvojili Evropu

Izvor: B92, 12.Jul.2011, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski ragbisti osvojili Evropu

Reprezentacija Srbije u ragbiju sedam osvojila je Evropsko prvenstvo u okviru grupe B, koje je prethodnog vikenda održano u Letoniji.

Naša reprezentacija je u finalnoj utakmica savladala domaćina Letoniju sa 24:19 i na taj način će sledeće godine igrati u rangu više sa znatno boljim selekcijama.

Finalna utakmica je bila izuznetno napeta, jer su Letonci vodila sa čak 19:7, da bi naši igrači velikim preokretom u drugom poluvremenu slavili.

U polufinalu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je savladana Mađarska sa 12:10, takođe posle preokreta, dok su naši ragbisti u grupnoj fazi redom pobeđivali Grčku, Bosnu, Luksemburg i Slovačku, a jedini poraz na šampionatu doživeli od Monaka u prvom kolu, posle čega su krenuli u pobednički pohod do samog kraja.

Taj trijumf predstavlja najveći uspeh naše ragbi sedam reprezentacije u istoriji srpskog ragbija i daje priliku da se sa istim timom i dalje ostvaruju veliki rezultati jer je prosek godina momaka koji su osvojili prvenstvo samo 22.

Pod selektorskom palicom Marka Kapora i trenera Milana Rastovca naš tim je zablistao na tom šampionatu, a boje Srbije branili su Aleksandar Đorđević, Miladin Živanov, Nemanja Simonović, Boris Martić, Ivan Pirković, Andrija Janković, Milan Orlović, Uroš Babić, Marko Ristić i Vitor Ljubičić.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.