Srpkinje zapalile renovirani Čair pobedom nad Grčkom

Izvor: Sportski Žurnal, 19.Okt.2011, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpkinje zapalile renovirani Čair pobedom nad Grčkom

Srbija – Grčka 36:20 (19:9)
Reprezentativke Srbije pobedile su u Nišu Grčku sa 36:20 u prvom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine u Holandiji.

Ovo je bila prva utakmica u renovinaroj hali Čair, a odigrana je pred prepunim tribinama, pred oko 4.000 ljudi.
Najefikasnije u reprezentaciji Srbije bile su Andrea Lekić sa deset, Tanja Damnjanović sa šest i Svetlana Ognjenović sa pet golova, dok je u timu Grčke najbolja bila Marta Logdanidu sa sedam golova.
Selektor reprezentacije Saša Bošković nije mogao da poželi bolji debi. Ubedljiv trijumf i fenomenalna atmosfera u niškom Čairu sigurno će ostati u lepom pamćenju:
Stvarno ne znam kako da se odužim Nišlijama, Zaječarcima i svima ostalima koji su nas podržali na ovom meču. Jedino što mogu da im obećam da će iz meča u meč želja, borba i htenje biti sve veći i veći i da će ovaj tim rasti. Verujte u nas, mi ćemo vam vratiti pobedama. Možemo mnogo, obećao sam medalju i verujem da možemo do nje posle ovako dobre partije. Idemo u Portugaliju po pobedu, skenirali smo njihovu igru i mislim da možemo do trijumfa.
Andrea Lekić maestralno je dirigovala igrom naših dama, a odličnu partiju je dodala i devet golova:
Srce mi je puno zbog ovakve atmosfere, san svih nas je da igramo pred ovako divnom publikom koja nas svih šezdeset minuta bodri i tera da se još više borimo. Sem početnog grča moramo biti zadovoljni kako smo odigrali, naravno, ispravljati greške kako bi bile još bolje. Idemo u Portugaliju po pobedu.
Sanja Damnjanović neumorno je cepala mrežu Grkinja i pokazala da će biti jedna od udarnih igala srpske reprezentacije:
Veoma važna pobeda kako bi se podiglo samopouzdanje pred nastavak kvalifikacija. Iskreno, nije bilo moguće izgubiti pred ovakvom publikom, hvala im puno i nadam se da će nas i dalje podržavati. Imali smo nekoliko grešaka, ali one su razumljive, došle su iz velike želje da se u što boljem svetlu prikažemo našoj javnosti. Ovaj trijumf treba što pre arhivirati i okrenuti se narednim protivnicima, sledi nam put u Portugaliju gde moramo da potvrdimo ovaj trijumf.

Naredni meč reprezentacija Srbije igraće u nedelju sa Portugalom u mestu Monete De Bejra.

 Od Čaira zastaje dah
Čair će biti u potpunosti spreman u januaru ugosti najbolje evropske ekipe na šampionatu Starog kontinenta.
Već iz daljine, pri samom prilasku renoviranoj hali Čair zastaje dah. Niška dvorana stvarno podseća na mnogobrojne lepotice širom Evrope, spolja izgleda savremeno, moderno, a unutra je sve po propisima i standardima EHF, a tu greške nema. Prostrana, pregledna, sjajno sređena i opremljena niška dvorana zaista po svim kriterijumima podseća na mnogobrojne evropske lepotice. Ipak, navijače, popularne Meraklije, je najviše obradovala činjenica da dvorana nije izgubila akustičnost i da će i u budućnosti grmeti u Čairu.
Istina, ostalo je još nekoliko sitnica da se doradi, pre svega parking ispred dvorane i Evropsko prvenstvo, što se Niša tiče može da počne.


Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.