Srbija plaća Grcima oko 40 miliona dolara zbog RTB Bora

Izvor: N1 televizija, 29.Avg.2017, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija plaća Grcima oko 40 miliona dolara zbog RTB Bora

Srbija je dužna da grčkoj kompaniji Mitilineos plati oko 40 miliona dolara zbog RTB Bora, odlučio je arbitražni sud u Ženevi, prenosi Rojters.

Kako je saopštila grčka kompanija, Srbija je prekršila obaveze međunarodnog ugovora prema Grčkoj i Mitilineosu preduzimajući niz zakonskih mera u periodu od 2004. do 2012. godine koje su "RTB Boru dale imunitet od prinudne naplate pod izgovorom restrukturiranja do kojeg nikad nije došlo".

Sud je naveo da je Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << indirektno prisvojila investicije Mitilineosa bez kompenzacije.

Prema ugovoru iz 1996. godine RTB Bor, koji je u državnom vlasništvu, plaćao je Mitilineosu u gotovini i metalu sve do 2004. godine, kad je srpska Vlada zabranila plaćanje bez njenog prethodnog odobrenja, prenosi Rojters.

Grčka kompanija je morala da otpiše milione evra zaostalih plaćanja, dodaje se u saopštenju kompanije.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

O, NE: Zbog RTB Bor Grcima "dođemo" 40 miliona $

Izvor: Mondo, 29.Avg.2017

Srbija je dužna da grčkoj kompaniji Mitilineos plati oko 40 miliona dolara zbog RTB Bora, odlučio je arbitražni sud u Ženevi, prenosi Rojters. Ministar Antić: Kriva bivša vlast...Foto: Youtube/PrintScreen..  Kako je saopštila grčka kompanija, Srbija je prekršila obaveze međunarodnog ugovora...

Nastavak na Mondo...

Srbija plaća Grcima 40 miliona dolara zbog RTB Bora

Izvor: Radio 021, 29.Avg.2017

Srbija je dužna da grčkoj kompaniji Mitilineos plati oko 40 miliona dolara zbog RTB Bora, odlučio je arbitražni sud u Ženevi...Kako je saopštila grčka kompanija, Srbija je prekršila obaveze međunarodnog ugovora prema Grčkoj i Mitilineosu preduzimajući niz zakonskih mera u periodu od 2004....

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.