Srbi, niste sami, Grčka je uz vas

Izvor: B92, 15.Okt.2023, 15:28

"Srbi, niste sami, Grčka je uz vas"

Predsednik Matice Grka u Srbiji prof. dr Hristos Aleksopulos posetio je u Atini grčki parlament.

On je imao niz susreta sa predstavnicima političkog i privrednog života ove zemlje i na svakom od njih, kako je naveo, istakao iskrenu borbu Srbije i Srba za očuvanje stabilnosti na Zapadnom Balkanu i njene napore da situaciju na Kosovu reši na miran način.

"Upoznao sam sunarodnike koji imaju uticaj u političkom životu moje domovine sa borbom naše Srbije da sačuva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mir i stabilnost u ovom vremenu prepunom izazova. Srbija i Srbi se u nemogućim uslovima trude da odbrane pravo i pravdu i čini se da su poslednji bastion odbrane međunarodnog javnog prava. Moram sa ovog mesta da poručim našim ljudima u Srbiji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori: "Niste sami! Srbi nisu sami!" Uvek ćete imati iskrene prijatelje u Gčkoj koja neće okrenuti glavu od onoga što se dešava. Grčki narod je bratski narod Srbima i mi smo uvek zajedno prolazili kroz stradanja", rekao je Aleksopulos.

Poručio je Srbima na Kosovu da su oni danas na svojoj zemlji koja je privremeno okupirana, istinski primer časti i dostojanstva i da su pokazali celom svetu da dedovina nije na prodaju "za trideset judinih srebrenjaka koje daje okupator, da je to sveta srpska zemlja od pamtiveka i da će tako i ostati".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.