Nedelja, 15.10.2023.

15:26

"Srbi, niste sami, Grčka je uz vas"

Predsednik Matice Grka u Srbiji prof. dr Hristos Aleksopulos posetio je u Atini grčki parlament.

Izvor: Kosovo online

Foto: EPA-EFE/SIMELA PANTZARTZI

On je imao niz susreta sa predstavnicima političkog i privrednog života ove zemlje i na svakom od njih, kako je naveo, istakao iskrenu borbu Srbije i Srba za očuvanje stabilnosti na Zapadnom Balkanu i njene napore da situaciju na Kosovu reši na miran način.

"Upoznao sam sunarodnike koji imaju uticaj u političkom životu moje domovine sa borbom naše Srbije da sačuva mir i stabilnost u ovom vremenu prepunom izazova. Srbija i Srbi se u nemogućim uslovima trude da odbrane pravo i pravdu i čini se da su poslednji bastion odbrane međunarodnog javnog prava. Moram sa ovog mesta da poručim našim ljudima u Srbiji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori: "Niste sami! Srbi nisu sami!" Uvek ćete imati iskrene prijatelje u Gčkoj koja neće okrenuti glavu od onoga što se dešava. Grčki narod je bratski narod Srbima i mi smo uvek zajedno prolazili kroz stradanja", rekao je Aleksopulos.

Poručio je Srbima na Kosovu da su oni danas na svojoj zemlji koja je privremeno okupirana, istinski primer časti i dostojanstva i da su pokazali celom svetu da dedovina nije na prodaju "za trideset judinih srebrenjaka koje daje okupator, da je to sveta srpska zemlja od pamtiveka i da će tako i ostati".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: