Srbi na samo korak od četvrtfinala, u Beču pala i Slovenija

Izvor: Sportski Žurnal, 11.Sep.2011, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi na samo korak od četvrtfinala, u Beču pala i Slovenija

 Srbija – Slovenija 3:1 (25:9, 25:23, 23:25, 25:23)
Dvorana: „Viner štadhale” u Beču. Gledalaca: 2.500. Sudije: Andrej Zenovič (Rusija) i Aleksandros Vartalitis (Grčka). Trajanje meča: 103 minuta.
SRBIJA: N. Kovačević 14, U. Kovačević, Vl. Petković 2, Terzić, Stanković 9, Nikić 15, Mitić, Rašić, Miljković 18, Starović, Podraščanin 11, Rosić (libero). Trener: Igor Kolaković.
SLOVENIJA: >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Flajs 5, Pajenk 12, Planinc, Satler, Šket 22, Gašparini, Kamnik 5, Vinčič 2, Jakopin 2, Škorc (libero), Urnaut 13, Radović. Trener: Veselin Vuković.

Srbija je ostvarila i drugu pobedu na Evropskom prvenstvu, ovoga puta protiv Slovenije i na taj način je širom otvorila vrata direktnog plasmana u četvrtfinale.
Samo čudo u duelu koji će naša selekcija odigrati protiv domaćina Austrije u ponedeljak može da gurne izabranike Igora Kolakovića u razigravanje za plasman među osam najboljih. Čudo, odnosno poraz Srbije od možda i najslabije selekcije na šampionatu, Austrije.
Prvi set je bio fantastičan po našu selekciju. Slovenci su zaustavljeni na samo devet poena, ali je u nastavku susreta bilo daleko teže. Činilo se da će posle drugog perioda, koji je naša selekcija dobila uz dosta uzbuđenja sve biti lakše, ali to nije bio slučaj.
Slovenci su uspeli da se vrate u meč, a imali su možda i priliku da izbore taj-brek. Vodila je ekipa crnogorskog selektora Veselina Vukovića sa 18:15 u četvrtom setu, ali nije izdržala pritisak. Na sreću izabranika Igora Kolakovića i brojne srpske publike, koja je i ovoga puta bila sjajna.
Miljković je i ovoga puta bio najbolji poenter, ali je igrač susreta Miloš Nikić. Dobru partiju pružili su i srednjaci Stanković i Podraščanin, ali i ostatak tima, računajući i momke sa klupe.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.