Sporna prodaja Onazisovog ostrva

Izvor: B92, 30.Maj.2013, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sporna prodaja Onazisovog ostrva

Atina -- Prodaja privatnog ostrva Skorpios u Jonskom moru za sto miliona evra ruskom biznismenu Dmitriju Ribolovljevu pod znakom je pitanja.

Grčki ministar finansija Janis Sturnaras je zatražio da se ponovo ispitaju svi elementi kupoprodajnog ugovora i ustanovi da li je u potpunosti ispoštovana "poslednja volja" grčkog milijardera i brodovlasnika Aristotela Onazisa.

Naime, trebalo bi da se ispita da li je prodajom nanaeta šteta i državnim interesima te zemlje, na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šta je pomenuti ministar nekoliko puta već bio opomenut.

Ruski milijarder planira da gradi luksuzne vile i kompletnu infrastrukturu koja će onima sa visokim džepom moći da pruži odmor iz snova. Ostrvo ima i istoriju, jer su upravo tu paparaci bivšu prvu damu SAD Džeki Onazis-slikali golu. Na ostrvu su pored bogatog rastinja i peščanih plaža i tri rezidencije, helidrom i malo pristanište za brodove.

Politika prenosi da su se u javnosti prethodnih dana pojavile informacije da ruski biznismen, koji je ostrvo kupio za svoju ćerku Ekaterinu, namerava da na Skorpiosu, na kome su sahranjeni svi članovi porodice Onazis, zida hotelski kompleks i da su radovi već u punom jeku.

Podsetimo, jedina živa naslednica, 28-godišnja Atina Onazis koja je odrasla u inostranstvu i samo dva puta posetila Skorpios, odlučila je da proda dedovinu.

Kako pišu tamošnji mediji, ostrvo na kome su se venčali Aristotel Onazis i Žaklina Kenedi, gde su sahranjeni sin Aleksandar, koji je kao 25-godišnjak poginuo u avionu, čerka Kristina, Atinina majka i sam Onazis, prema poslednjoj volji legendarnog Arija, pripada zakonskim naslednicima.

Kupujući ostrvo početkom aprila od Atine Onazis, koja navodno nije bila u stanju da plaća troškove održavanja iako je nasledila milione od predaka, ruski milijarder Ribolovljev je najavio da će to biti mesto za tihi porodični odmor.

Inače, svojevremeno su o kupovini Skorpiosa pregovarali Madona i Bil Gejts, ali je ruski milijarder i vlasnik fudbalskog kluba "Monako" izgleda imao najbolju ponudu.

Forbs piše da kupac ostrva čak i nije sam Ribolovljev već jedna kompanija koja zastupa interese njegove ćerke. On planira da kupi i drugo manje ostrvce Sparti koje je namenio za svog sina.

Kako će se završiti cela priča, pokazaće istraga. Ministar Sturnaras je obećao da će do detalja biti ispitano "zaveštanje Onazisa" i da li su postojale neke posebne instrukcije za prodaju ostrva Skorpios.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Politika: Grci ljuti na Onazisovu unuku

Izvor: Mondo, 30.Maj.2013

Ministar finansija traži proveru da li je prilikom prodaje ostrva Skorpiosa u potpunosti poštovana "poslednja volja" milijardera, piše "Politika"...Prodaja privatnog ostrva Skorpios u Jonskom moru za sto miliona evra ruskom biznismenu Dmitriju Ribolovljevu je "pod znakom pitanja"...Ministar finansija...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.