Sporna odluka Grčke; Premijerka Brnabić otkazala posetu?

Izvor: B92, 25.Apr.2023, 18:20

Sporna odluka Grčke; Premijerka Brnabić otkazala posetu?

U medijima se pojavila vest da je premijerka Ana Brnabić otkazala posetu Grčkoj jer je Grčka bila uzdržana tokom glasanja u SE o kandidaturi tzv. Kosova.

Inače, informacija o postupku Grčke u Savetu Evrope uzburkala je tamošnju javnost i tim povodom reagovao je profesor Jorgos Katrugalos, ministar inostranih poslova Grčke u senci i bivši šef diplomatije u poslednjoj vladi Aleksisa Ciprasa.

"Naša zemlja uvek mora da promoviše mir i stabilnost na Balkanu, podržavajući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obostrano prihvatljive korake i rešenja. Ovom cilju ne doprinosi odluka vlade da se u glasanju za prijem Kosova u Savet Evrope diferencira od drugih zemalja EU koje ne priznaju Kosovo, poput Španije, Rumunije i posebno Kipra, koje su glasale protiv. O ovom stavu nije se razgovaralo sa političkim snagama, iako se njime, bez objašnjenja, menja čvrst grčki stav. Istovremeno, to slabi ulogu posrednika koju bi Grčka trebala da ima u regionu", napisao je on na Tviteru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Grčka opozicija kritikuje uzdržanost vlasti pri prijemu Prištine u Savet Evrope

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Apr.2023

Ministar spoljnih poslova grčke vlade u senci i bivši šef grčke diplomatije Jorgos Katrugalos izjavio je danas, povodom uzdržanog glasanja Grčke o otpočinjanju procedure za prijem Prištine u Savet Evrope, da odluka grčke vlade da glasa drugačije od drugih zemalja EU koje ne priznaju nezavisnost...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.