Spaseno osam brodolomaca, jedan iz Srbije

Izvor: Blic, 05.Okt.2013, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spaseno osam brodolomaca, jedan iz Srbije

Zagreb - U motornu jahtu "York Hollywood" sa hrvatskom zastavom, između Krita i Kipra u grčkim vodama prodrla je voda a posada je spasena pošto je grčka služba spašavanja pozvala u pomoć sva obližnja plovila, saopštilo je hrvatsko Ministarstvo pomorstva.

Na jahti je bilo petoro hrvatskih državljana, po jedan državljanin Srbije i Irske i jedna državljanka Slovenije, a događaj se odigrao u petak popodne.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Na poziv u pomoć se odazvao trgovački brod „Duke I“, pod zastavom Paname, koji je došao do jahte, prekrcao svih osam članova posade i nastavio put prema luci Port Said u Egiptu.

Brod je u luku Port Said pristao danas oko 10 sati, gde je utvrdjeno da niko od brodolomaca nije povređen.

Detaljnije informacije o uzrocima ove pomorske nesreće biće naknadno saopštene, prenela je agencija Hina.

Kako je navedeno, na hrvatskoj jahti bili su hrvatski državljani P.N. (1968.), P.R. (1971.), M.E. (1981.), I.D. (1948.) i M.S. (1970.), državljanin Srbije N.C. (1984.), državljanka Slovenije N.Dž.O. (1976.) i državljanin Irske C.K. (1965.).

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Spaseno osam brodolomaca, jedan iz Srbije

Izvor: Akter, 05.Okt.2013

U motornu jahtu "York Hollywood" sa hrvatskom zastavom, između Krita i Kipra u grčkim vodama prodrla je voda a posada je spasena pošto je grčka služba spašavanja pozvala u pomoć sva obližnja plovila, saopštilo je hrvatsko Ministarstvo pomorstva

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.