Izvor: Blic, 21.Sep.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Somalijski pirati oteli još jedan grčki brod

Somalijski pirati oteli su još jedan grčki brod u Indijskom okeanu, saopštio je danas jedan kenijski pomorski zvaničnik, prenose svetske agencije.



Na brodu "Stefanos" nalazilo se 17 Flipinaca i po jedan Kinez i Ukrajinac, saopštio je direktor Istočnoafričkog programa za pomoć moreplovcima Endrju Mvangura.

Drugi detalji ove otmice za sada nisu poznati, preneo je Rojters.

Prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << srede, somalijski pirati oteli su grčki teretni brod "Santauri", koji je pod malteškom zastavom plovio iz Etiopije u Keniju.

Teško naoružani somalijski pirati oteli su više 30 brodova ove godine, čineći vode te države najopasnijim na svetu. Pirati drže više od 10 brodova i 200 članova posade, za koje traže otkup, navela je britanska agencija.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.