Izvor: N1 televizija, 11.Jul.2017, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slučaj Zakintos: Odbrana kaže da postoji "povoljniji" snimak

Još jedan Srbin je uhapšen na grčkom ostrvu Zakintos zbog sumnje da je učestvovao u tuči u kojoj je u petak rano ujutru ubijen američki državljanin. Šestorici Srba koji se, uz jednog Grka i Britanca bosanskog porekla, već nalaze u pritvoru saslušanje pred sudijom odloženo je za četvrtak. Advokati odbrane zahtevaju da se postupak vodi na srpskom.

Izvor: N1

Grčka policija je posle potere na čitavom ostrvu Zakintos, uhapsila još dvojicu srpskih državljana. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << I dok je jedan posle kraćeg razgovora u policiji pušten, drugi, 22-godišnji mladić zadržan je u pritvoru.

Nezvanično, snimci nadzornih kamera, pokazuju da se on prvi, 8. jula rano ujutru, sukobio sa Amerikancem Bakarijem Hendersonom, onda je usledila tuča koja se završila smrću Hendersona. Od te noći, pored grčkog barmena i britanskog državljanina poreklom iz BiH koji je radio kao obezbeđenje, u pritvoru su i šestorica mladića iz Srbije.

Advokatica jednog od osumnjičenih Zora Dobričanin kaže da će insistirati da se postupak vodi na srpskom jeziku.

"Kolega advokat sa Zakintosa mi je rekao da postoji snimak i da je to što se vidi na snimku mnogo povoljnije od onog što piše u optužnici. I da se na tom snimku detaljno vidi svaka radnja svakog od okrivljenih", navela je Dobričanin.

Snimci tuče nisu prikazani u javnosti, te se u medijima i dalje spekuliše o okolnostima zločina. Grčki novinari imaju ovakva saznanja:

"Amerikanac je, prema našim informacijama, flertovao sa konobaricom, koja je srpskog porekla. Kako nezvanično saznajemo, muškarcu koji je noćas uhapšen to se nije svidelo, i on je prosuo vodu konobarici u lice. Amerikanac je potom rekao - Hej, zašto si to uradio, nakon čega je izbila tuča. U Grčkoj su šokirani ovim slučajem, ali ovo nije ništa novo za Zakintos koji je poznat po tome što se mladi napijaju sve vreme i prave probleme, tako da ovakakv događaj nije ništa novo za ovo ostrvo", priča  Janis Suliotis, novinar.

Pritvorene srpske državljane tokom dana obišli su i sa njima razgovarali srpski ambasador Dušan Spasojević i konzuli u Grčkoj.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slučaj Zakintos: Odbrana zahteva postupak na srpskom

Izvor: N1 televizija, 11.Jul.2017

Još jedan Srbin je uhapšen na grčkom ostrvu Zakintos zbog sumnje da je učestvovao u tuči u kojoj je u petak rano ujutru ubijen američki državljanin. Šestorici Srba koji se, uz jednog Grka i Britanca bosanskog porekla, već nalaze u pritvoru saslušanje pred sudijom odloženo je za četvrtak....

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.