Slučaj Krkić: Kad neće Srbija, hoće Grčka!

Izvor: Mondo, 06.Sep.2014, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slučaj Krkić: Kad neće Srbija, hoće Grčka!

Španci su još 2008. strpali Krkića u fioku dodelivši mu debi za "A" selekciju i potom ga ostavili da "trune", kada je internacionalni fudbal u pitanju.

Foto: (Guliver/Getty images/Maurizio Lagana) PATIO U ITALIJI, Bojan Krkić

Iz te fioke, Krkića bi neko mogao da izvuče.

Da želi...

Postoji tačka u pravilima FIFA koja omogućava igračima da, uprkos odigranoj jednoj utakmici za neku seniorsku reprezentaciju, ipak zaigraju za drugu. To je bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << poznato i kada je Krkić, 6. februara 2008. godine, odigrao prvi i do danas jedini meč za Španiju, protiv Francuske.

Pre toga, Španac srpskog porekla pominjao se kao mogući napadač srpske reprezentacije, ali je on odlučio srcem i izabrao zemlju u kojoj je rođen i u kojoj je odrastao.

Međutim, ta zemlja - sada je već jasno - nije ozbiljno računala s njim, iako je debitovao sa 17 godina, pet meseci i devet dana. On će u španskim "knjigama" ostati upisan samo kao najmlađi debitant svih vremena u nacionalnom timu i ništa više od toga (jasno je svima da je debitovao da ne bi zaigrao za Srbiju).

Šest godina kasnije, pišu "Večernji novosti", Krkića su se setili ne Srbi, nego Grci.

Fudbalski savez Grčke, tvrdi beogradski list, namerava da "dobije" Krkića (24), koji je ovog leta otišao iz Barselone u Stouk siti. Sada je FIFA ta koja, naravno ukoliko postoji želja igrača, odlučuje sme li Krkić da promeni fudbalski pasoš. Nije nemoguće da ishod bude pozitivan...

"Grci su krenuli u 'napad', a postavlja se pitanje i da li bi Bojan mogao da obuče dres Srbije. Što bi bilo mnogo prirodnije. Naravno, sve zavisi od ljudi iz FS Srbije i, pre svega, od selektora Dika Advokata, da li ga vidi ili ne među 'orlovima'. Holandski trener je imao prilike da prati njegove igre prošle godine u dresu Ajaksa i svakako ima iskristalisano mišljenje o vrednosti Bojana Krkića", pišu "Novosti".

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.