Izvor: S media, 25.Maj.2011, 19:12 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Skuša sa povrćem
Riba je zdrava, ukusna i može se spremiti na jako puno načina. Evo jednog predloga kako da pripremite skušu.
Za 4 osobe potrebno je:
* 4 fileta skuše
* 200 g listova svežeg maslačka
* 7 kašika maslinovog ulja
* 2 struka mladog luka
* 2 struka vlašca
* glavica crnog luka, šargarepa
* manji komad celera
Zapečeni pileći fileti
Makarone na grčki način
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Jagnjeće pečenje
* 100 g sočiva
* 2 kašike senfa
* 4 kašike sirćeta
* lovorov list
* kašika seckanog peršuna
* 2 kašičice morske soli
* 2 kašičice bibera
Zagrejte dve kašike maslinovog ulja i na njemu dinstajte oko 5 minuta očišćeni i sitno iseckani crni luk, šargarepu i celer. Zatim dodajte sočivo, 3/4 l vode, lovorov list, kašičicu soli i 1/2 kašičice bibera. Kuvajte na umerenoj temperaturi 15-20 minuta, odnosno dok sočivo ne bude skuvano, sklonite s ringle, procedite i poklopite. U međuvremenu u većoj posudi pripremite preliv: pomešajte senf, sirće i ostatak maslinovog ulja, dobro promešajte, a zatim dodajte i sitno iseckani mladi luk, vlašac i peršun, pa ponovo promešajte.
U manjoj posudi pomešajte dve kašike maslinovog ulja sa dve kašike sirćeta, ostakom soli i bibera, pa time namažite filete skuše. Dobro operite lišće maslačka i pospite preko ribe. Pripremite skušu u aparatu za kuvanje na pari ili je ispecite u rerni na 200 stepeni. Preko ribe prelijte sočivo i kuvano povrće, a zatim preliv. Služiti toplo.
Čorba od maslačka
Izvor: S media, 25.Maj.2011
Znamo da je maslačak jestiv, ali ga ne koristimo često. Možda vas ovaj zanimljiv recept podstakne da ga češće pripremate...Potrebno je: ..* 250 g listova maslačka..* 150 g belog pirinča..* 30 g maslaca..* 4 čena belog luka..* veći komad celera..* 2 glavice crnog luka..* 2 struka praziluka..*...