Skuša sa povrćem

Izvor: S media, 25.Maj.2011, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skuša sa povrćem

Riba je zdrava, ukusna i može se spremiti na jako puno načina. Evo jednog predloga kako da pripremite skušu.

Za 4 osobe potrebno je:

* 4 fileta skuše

* 200 g listova svežeg maslačka

* 7 kašika maslinovog ulja

* 2 struka mladog luka

* 2 struka vlašca

* glavica crnog luka, šargarepa

* manji komad celera

Zapečeni pileći fileti

Makarone na grčki način
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Jagnjeće pečenje

* 100 g sočiva

* 2 kašike senfa

* 4 kašike sirćeta

* lovorov list

* kašika seckanog peršuna

* 2 kašičice morske soli

* 2 kašičice bibera

Zagrejte dve kašike maslinovog ulja i na njemu dinstajte oko 5 minuta očišćeni i sitno iseckani crni luk, šargarepu i celer. Zatim dodajte sočivo, 3/4 l vode, lovorov list, kašičicu soli i 1/2 kašičice bibera. Kuvajte na umerenoj temperaturi 15-20 minuta, odnosno dok sočivo ne bude skuvano, sklonite s ringle, procedite i poklopite. U međuvremenu u većoj posudi pripremite preliv: pomešajte senf, sirće i ostatak maslinovog ulja, dobro promešajte, a zatim dodajte i sitno iseckani mladi luk, vlašac i peršun, pa ponovo promešajte.

U manjoj posudi pomešajte dve kašike maslinovog ulja sa dve kašike sirćeta, ostakom soli i bibera, pa time namažite filete skuše. Dobro operite lišće maslačka i pospite preko ribe. Pripremite skušu u aparatu za kuvanje na pari ili je ispecite u rerni na 200 stepeni. Preko ribe prelijte sočivo i kuvano povrće, a zatim preliv. Služiti toplo.

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Čorba od maslačka

Izvor: S media, 25.Maj.2011

Znamo da je maslačak jestiv, ali ga ne koristimo često. Možda vas ovaj zanimljiv recept podstakne da ga češće pripremate...Potrebno je: ..* 250 g listova maslačka..* 150 g belog pirinča..* 30 g maslaca..* 4 čena belog luka..* veći komad celera..* 2 glavice crnog luka..* 2 struka praziluka..*...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.