Čorba od maslačka

Izvor: S media, 25.Maj.2011, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čorba od maslačka

Znamo da je maslačak jestiv, ali ga ne koristimo često. Možda vas ovaj zanimljiv recept podstakne da ga češće pripremate.

Potrebno je:

* 250 g listova maslačka

* 150 g belog pirinča

* 30 g maslaca

* 4 čena belog luka

* veći komad celera

* 2 glavice crnog luka

* 2 struka praziluka

* kašičica aleve paprike

* lovorov list

* 2 kašike brašna

>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />* 2,5 dl svetlog piva

* 5 dl paradajz pirea

* 3 kašike ljutog ,,tabasko" sosa

* kašika ,,vorčester" sosa

* 4 kašike maslinovog ulja

* 1/4 kašičice rendanog muškatnog oraščića

* 2 kašičice rendane limunove kore

* so

* biber

Maslačak i njegovo pozitivno delovanje

Pasulj prebranac

Paradajz čorba

U plitkoj šerpi zagrejte maslinovo ulje na umerenoj temperaturi i na njemu 2 minuta pržite pirinač, pa nalijte 1/2 l vode i sačekajte da provri. Poklopite i kuvajte oko 15 minuta, pa procedite. U dubokoj šerpi na maslacu pržite 5 minuta sitno iseckani beli i crni luk i celer, posolite, pobiberite i začinite alevom paprikom.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.