Skoplje, kampanja protiv referenduma o imenu

Izvor: RTS, 05.Avg.2018, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skoplje, kampanja protiv referenduma o imenu

Tridesetak makedonskih organizacija civilnog sektora, političkih partija i nevladinih organizacija potpisalo je memorandum o saradnji čiji je cilj bojkot referenduma o dogovoru sa Grčkom o imenu te bivše jugoslovenske republike, koji će biti održan 30. septembra.
Kampanja je pokrenuta pod sloganom "Makedonija bojkotuje".

Potpisnici >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su pod pokroviteljstvom formirali i, kako prenosi agencija MIA, krizni štab za kampanju.
Makedonska Državna izborna komisija je, kako je u subotu saopšteno, održala sednicu i usvojila pravilnik o organizaciji referenduma.
Pravo glasa na referendumu imaju svi državljani Makedonije koji su napunili 18 godina, a biće smatran uspešnim ukoliko na njega izađe više od polovine registrovanih glasača.
Makedonski parlament odredio je 30. septembar kao datum za održavanje referenduma o težnjama te zemlje ka članstvu u EU i NATO i o sporazumu između Skoplja i Atine o imenu te bivše jugoslovenske republike.
U Sobranju je od 120 poslanika – 68 glasalo za održavanje referenduma sa pitanjem: "Da li ste za članstvo u EU i NATO, uz prihvatanje sporazuma o imenu između Republike Makedonije i Grčke".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.