Siriza znala, izgubiće glasove zbog Prespanskog sporazuma

Izvor: B92, 29.Maj.2019, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Siriza znala, izgubiće glasove zbog Prespanskog sporazuma

Atina -- Ministar spoljnih poslova Grčke izjavio da je vladajuća stranka Siriza očekivala da na evropskim i lokalnim izborima izgubi glasove zbog Prespanskog sporazuma.

Kako prenosi portal A1on, on je rekao da je stranka postigla loše rezultate i u delovima Grčke u kojima nisu postojale snažne negativne reakcije na potpisivanje sporazuma sa Severnom Makedonijom, pa čak i u oblasti Atika, koja se smatra bastionom levice.

Ministar Katrugalos >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je, međutim, istakao da i ovo govori "o vrednosti premijera (Aleksisa Ciprasa) kao nacionalnog lidera, jer je (potpisivanjem Prespanskog sporazuma) nacionalni interes zemlje stavio ispred partijskih interesa".

"Ne vidim nikakvu kvalitativnu razliku u rezultatima. U nekim delovima smo pali ispod nacionalnog proseka. U drugim oblastima, posebno na Atiki, koju smatramo bastionom levice, takodje nismo dobili rezultate koje smo očekivali. Treba da napravimo analizu, ali ne sada, jer je sada vreme za borbu", rekao je Katrugalos u intervjuu za TV "Kontra".
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.