Siriza blizu samostalne vlasti

Izvor: Beta, 25.Jan.2015, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Siriza blizu samostalne vlasti

BEOGRAD/ATINA, 25. januara 2015. (Beta) - Pobednica prevremenih poslaničkih izbora, održanih u nedelju u Grčkoj, stranka levice Siriza, za sada je osvojila skoro polovinu poslaničkih mesta u Skupštini Grčke.

To je na svom sajtu objavilo Ministarstvo untrašnjih poslova koje je zaduženo za sprovodjenje izbora i prebrojavanje glasove.

Posle prebrojavanja 60,95 odsto glasova, Siriza vodi sa 36,06 odsto što joj donosi 149 od ukupno 300 poslaničkih mesta u Skupštini >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << Grčke, a druga je do sada vladajuća konzervativna stranka Nova demokratija sa 28,13 odsto glasova i 77 poslaničkih mesta.

Na trećem mestu je neonacistička stranka Zlatna zora sa 6,34 odsto osvojenih glasova i 17 poslaničkih mesta, a četvrta je lane formirana stranka "To Potami" (Reka) koja prvi put ulazi u Skupštinu sa 5,90 odsto glasova i sa čak 16 poslaničkih mesta.

Siriza će za formiranje vlade zatražiti saradnju stranaka "To Potami" i "Nezavisni Grci", predvidjaju analitičari.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Cipras: Otkazuje se sporazum o štednji

Izvor: Beta, 26.Jan.2015, 00:26

BEOGRAD/ATINA, 25. januara 2015. (Beta) - Pobednik prevremenih poslaničkih izbora održanih u nedelju u Grčkoj, vodja levičarske stranke Siriza, Aleksis Cipras (40) najavio je u nedelju uveče otkazivanje sporazuma Grčke s medjunarodnim poveriocima i obećao narodu tešku borbu u interesu Grčke...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.