Cipras: Otkazuje se sporazum o štednji

Izvor: Beta, 26.Jan.2015, 00:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cipras: Otkazuje se sporazum o štednji

BEOGRAD/ATINA, 25. januara 2015. (Beta) - Pobednik prevremenih poslaničkih izbora održanih u nedelju u Grčkoj, vodja levičarske stranke Siriza, Aleksis Cipras (40) najavio je u nedelju uveče otkazivanje sporazuma Grčke s medjunarodnim poveriocima i obećao narodu tešku borbu u interesu Grčke već od sutra.

"Grčki narod je dao jasan, jak i neosporan nalog: Grčka okreće list, >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << Grčka zasobom ostavlja katastrofalnu štednju, strah i samovlašće, ostavlja zasobom petogodišnje poniženje", rekao je Cipras u govoru hiljadama pristalica na trgu u centru Atine i najavio da njegova zemlja "s nadom i dostojanstvom ide ka Evropi koja se menja".

"Otkazuje se sporazum o štednji i uništenju, 'trojka' (medjunarodnih poverilaca) postaje prošlost.., narod nam je dao nalog za nacionalni preporod i obnavljanje društvene kohezije", rekao je Cipras.

"Naša pobeda (Sirize) je i pobeda svih naroda Evrope koji se bore protiv štednje" što će činiti i njegova vlada "spremna da saradjuje i prvi put pregovara s partnerima o pravednom, obostrano korisnom i održivom rešenju" za problem javnog duga, rekao je Cipras uz najavu svojih predloga i plana reformi.

Zvanični rezultati izbora se očekuju sutra, u ponedeljak, a potom počinje zakonom utvrdjena trodnevna procedura za formiranje nove vlade.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Cipras: Otkazuje se sporazum o štednji

Izvor: Blic, 26.Jan.2015

Pobednik prevremenih poslaničkih izbora održanih u nedelju u Grčkoj, vođa levičarske stranke Siriza, Aleksis Cipras (40) najavio je večeras otkazivanje sporazuma Grčke s međunarodnim poveriocima i obećao narodu tešku borbu u interesu Grčke već od sutra..."Danas je grčki narod ispisao istoriju;...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.