Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Nov.2019, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Si Đinping u poseti Grčkoj

Kineski predsednik Si Đinping se danas sastaje s grčkim liderima tokom posete koja za cilj ima jačanje kineske investicione inicijative unutar EU.

Kinesko državno transportno preduzeće Kosko je vlasnik najveće grčke luke Pirej i Peking želi da poveća investicije u Grčkoj u okviru svoje globalne inicijative "Pojas i put".

Si >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je razgovarao s predsednikom Grčke Prokopisom Pavlopulosom i premijerom Kirijakosom Micotakisom, a kasnije će s Micotakisom posetiti luku.

"Mislim da naša saradnja može da kombinuje naše prednosti i svima donese korist. U luci Pirej možemo videti da je ona za vreme naše saradnje postala najveća luka na Mediteranu", rekao je Si.

Grčki zvaničici su rekli da je tokom Sijeve trodnevne posete u planu potpisivanje 16 bilateralnih sporazuma o saradnji, među kojima i niz sporazuma o investicijama kao i prisustvo državne kineske banke u Atini.

"Grčak Kinu gleda ne samo kao veliku silu već i kao zemlju koja je kroz teškoće postigla vodeću geostratešku, ekonomsku i političku ulogu", rekao je Micotakis.

Micotakis je prošle nedelje boravio u Šangaju na međunarodnom skupu, gde se sastao sa Sijem.

Grčka se inicijativi "Pojas i put" pridružila u aprilu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Si Đinping u poseti Grčkoj, unapređenje projekta "Pojas i Put"

Izvor: RTS, 11.Nov.2019

Kineski predsednik Si Đinping u Atini razgovara sa političkim liderima u Grčkoj o unapređenju velike globalne investicione inicijative "Pojas i Put" unutar Evropske unije. Potpisano je 16 bilateralnih sporazuma među kojima je niz o investiranju i prisustvu državne Banke Kine u Atini. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.