Sastanak evrogrupe i danas bez rešenja za grčku krizu

Izvor: Studio B, 25.Jun.2015, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sastanak evrogrupe i danas bez rešenja za grčku krizu

Razgovori ministara finansija evrozone i danas su okončani bez dogovora o rešavanju grčke dužničke krize, a novi sastanak biće održan u predstojećim danima, izjavio je finski ministar finansija Aleksander Stub.

"Gotovi smo za danas. Institucije i Grčka nastavljaju da rade. Evrogrupa će se ponovo sastati, ali ne danas", napisao je Stub na tviteru nakon sastanka u Briselu, koji je trebalo da urodi planom >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << o kom bi lideri EU razgovarali na samitu koji će biti održan kasnije danas, prenosi agencija Frans pres.

Međunarodni monetarni fond (MMF) je danas saopštio da očekuje da će Grčka otplatiti 1,6 milijardi evra duga 30. juna. "Priča o bankrotu je spekulacija, očekujemo uplatu na vreme i to je ono što su grčke vlasti javno rekle", rekao je portparol MMF-a Geri Rajs, negirajući da je fond zauzeo stav "uzmite ili ostavite" u pogledu novih uslova neophodnih za otključavanje tranše kredita pomoći Grčkoj.

Grčki premijer Aleksis Cipras rekao je danas da je uveren u postizanje kompromisa sa kreditorima, uprkos teškim i dugotrajnim pregovorima.

Nemačka kancelarka Angela Merkel je danas, na sastanku lidera evropskih centralno-desničarskih partija uoči samita EU, izjavila da sporazum sa Grčkom mora biti postignut pre otvaranja finansijskih tržišta u ponedeljak, rekli su za Rojters izvori iz Brisela.

Merkelova je takođe poručila da Nemačka neće dozvoliti da je Grcka ucenjuje, navode izvori.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I danas bez rešenja za grčku krizu

Izvor: B92, 25.Jun.2015

Razgovori ministara finansija evrozone i danas su okončani bez dogovora o rešavanju grčke dužničke krize, a novi sastanak biće održan u predstojećim danima..."Gotovi smo za danas. Institucije i Grčka nastavljaju da rade. Evrogrupa će se ponovo sastati, ali ne danas", napisao je finski ministar...

Nastavak na B92...

Propao i četvrti sastanak euroskupine za Grčku

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Jun.2015

Četvrti sastanak euroskupine o Grčkoj završen je u četvrtak bez dogovora, a još jedan susret predviđa se za subotu na kojem će Grčka pokušati postići sporazum sa svojim kreditorima kako bi izbjegla nemogućnost plaćanja dugova sljedeći tjedan, prenosi Index.hr..."Institucije i Grčka nastavljaju...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.