Šampion na kolenima – kraj Cicipasove dominacije

Izvor: B92, 14.Apr.2023, 14:25

Šampion na kolenima – kraj Cicipasove dominacije

Stefanos Cicipas, grčki teniser, zaustavljen je u četvrtfinalu Monte Karla, pošto ga je pobedio Tejlor Fric sa 2-0 u setovima.

Stefanos Cicipas je dvostruki uzastopni šampion ATP turnira u Monte Karlu i njegova dominacija na ovom turniru upravo je prekinuta.

To se dogodilo zahvaljujući Amerikancu Tejloru Fricu koji je još jednom pokazao da je u sjajnoj formi i sa 6:2, 6:4 savladao Stefanosa Cicipasa. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Odmah na startu meča je Fric pokazao da Cicipas ne sme da ga potceni i osvojio brejk u prvom gemu, potom ga je potvrdio svojim servisom, da bi uzeo i dupli brejk koji je takođe bio potvrđen za ogromnih 4:0.

Nije Amerikanac ispustio prednost i sa ubedljivh 6:2 dobio prvi set, da bi u drugom bilo dosta više drame, čak je Cicipas uspeo da vrati brejk pri vođsvu Frica od 4:3, izjednačio na 4:4 i odmah ispustio servis gem i našao se "na konopcima".

Odlično je meč završio Fric i trijumfovao sa 2-0 za prolazak u polufinale. Tamo će igrati protiv ruskog tenisera Andreja Rubljova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.